IMG_1117
Veerle-Laakdal

warme vergaderzaal en kantoren

In een Kempisch rusthuis ontbrak het aan warmte, niet voor de inwoners, des te meer voor de beschikbare ruimtes die er oubollig en aftands uitzagen na zoveel jaren dienst. In het prachtige statische karakter van het kasteeltje ging ik aan de slag met warme materialen en stijlvolle accessoires die de personeelsleden en directeur een warme welkom moesten bieden bij vergaderingen en kantoorwerk.

Ondanks het heel karaktervolle kader van een kasteeltje, ontbrak het aan karakter en warmte in de vergaderruimte van het rusthuis en de kantoorruimtes. Hierin moest verandering komen. Anouk to the rescue!

We zochten samen materialen uit en op basis van deze ‘basismaterialen’ maakte ik een moodboard om alles mooi samen te laten komen. Ook onderwierp ik het plan aan mijn kritisch oog om zo tot de ideale, werkbare indeling te komen. Ik ging samen met de klant op stap om de ideale kantoormeubelen te kiezen: de juiste indeling van het bureau, de juiste hoogte, bijpassende ergonomische stoelen, voldoende opbergruimte… Ook aan de brandveiligheid van de materialen werd gedacht! Kortom elk detail werd bekeken, gekozen en besteld. Stoelen werden uitgebreid uitgetest om zo tot het ideale plaatje te komen.

En zo ontstond een warme ruimte waar elk personeelslid met plezier naartoe komt om een vergadering te volgen, een koffietje te nemen, te werken op het flexibureau… De 3 verschillende ruimtes werden ingericht als één geheel met ieder zijn eigenheid. Een warme houten muur werd geplaatst om de akoestiek te verbeteren. De fluwelen brandwerende gordijnen in het blauw-groen doen mee dienst als akoestiekverbeteraar en de neutrale rolgordijnen houden de indringende zon tegen bij het projecteren van presentaties. Een detail van warm blauw-groen behang werd op verschillende plaatsen toegevoegd om tot 1 geheel te komen.