IMG_2674
Kermt

Strakke keuken met een warme touch

Een metamorfose werd deze keuken: van een landelijke keuken in een donkere ruimte naar een lichtovergoten strakke keuken!

Hier is het heerlijk vertoeven samen met het gezin. Zowel koken als samen eten of nog iets afwerken op de pc: alles is mogelijk in deze keuken! De keuken werd afgewerkt met hoogwaardige toestellen en materialen voor een strakke en tijdloze uitstraling die de tand des tijds doorstaat. Een uitgekiend keukenplan met heel wat extra snufjes: de kabels voor de pc zijn netjes weggewerkt, er is een extra pennenlade aan het bureau voorzien, een TV toestel om bij een eenzame lunch even te zappen... Kortom alles wat je denkt nodig te hebben: het is hier aanwezig!

De klanten hadden hun bestaande keuken reeds volledig afgebroken en zochten naar een ideaal keukenontwerp dat ze nog niet vonden bij de grote keukenwinkels. Via vrienden kwamen ze bij mij terecht en samen gingen we aan de slag met wensenlijstjes en voorontwerpen. Belangrijk op hun verlanglijstje: een strakke keuken, veel licht en ruimte en de mogelijkheid om te eten in de keuken.

Bij het kennismakingsgesprek viel onmiddellijk het aanpalend sas op dat dienst deed als bureauruimte met nóg een extra tafel. Het keukenplan werd helemaal omgegooid en ik kwam tot een ontwerp waarbij zowel aan de eisen van de klant werd voldaan als enkele extraatjes: het bureau werd mee geïntegreerd én er werd een bijna onzichtbare deur geplaatst naar de aanpalende eetruimte om meer interactie te garanderen.

Materialen werden bepaald a.h.v. een moodboard en er werden nog enkele verfijningen aan het ontwerp aangebracht zodat alles tot in detail werd opgetekend en de klant met mijn ontwerp tot bij de keukenbouwer kon gaan.

Om het plaatje helemaal af te maken, werd een oud kleiner raam vervangen door een grote glaspartij en ook de oude vloer werd vervangen door een grotere, lichte tegel die de 2 kleinere ruimtes met elkaar zou verbinden.

In de keuken werd gekozen voor hoogwaardige materialen: een zwevend notelaar fineerhouten bureaugedeelte, keukenkasten in zwarte HPL met houtstructuur en keukentablet in composiet Noblesse White Velvet van Diresco.

Door de combinatie van het witte tablet en zwarte kasten, krijgt de keuken een heel strakke look, maar de notelaar fineer voegt extra warmte toe aan het ontwerp. Ook de dagkanten van het kleine keukenraam werden in deze notelaar uitgevoerd als een fijn detail.

De grijze tegel die doorgetrokken is tot in het sas, geeft de keuken een ruim gevoel net als de grote glaspartij en de witte muren.

Ook voor verlichting en stoelen werd het zwart-wit thema doorgetrokken.

Deze keuken werd een ruimte om aangenaam te koken, te tafelen, maar ook nog even te werken in het gezelschap van familie.

“Wij hebben onze keuken laten ontwerpen door Anouk van Studio TaDa. Reden was dat ik bij een bekende keukenbouwer van de duurdere klasse was langs geweest om een ontwerp. Dat ontwerp had ik zelf ook kunnen bedenken en dan nog voor een hoge som geld. We hebben een ongewoon keukenoppervlak, verbonden met de living door een sas. Door een gesprek met een goede vriend kwam ik bij Studio TaDa terecht. Eindelijk iemand met een ontwerp dat mijn ogen deed open gaan door ook het sas mee te betrekken in de keuken. Ze heeft ook offertes opgevraagd bij keukenbouwers en ik heb er ook enkele gecheckt en zodoende zijn we bij een offerte van haar terecht gekomen. Zelfs onze keukenbouwer was zo onder de indruk dat hij dit ontwerp op zijn website wou plaatsen. Ook de leverancier van de keukenstoelen wil dit decor gebruiken om zijn stoelen te promoten… Nadien ook verdere interieurtips gekregen die het geheel afmaakten. Groeten van een zeer tevreden klant”

Jan & Kirsten