vitrine01
Vosselaar

Stijlvolle winkelinrichting

De eigenaars van deze zaak zaten een beetje met de handen in het haar... moeder en vader die de zaak al heel wat jaren geleden opstartten, zweerden bij tweedehandsmeubelen en dochterlief wilde een nieuwe weg bewandelen en ook nieuwe kleding introduceren. De winkel was door de jaren heen hier en daar wat opgelapt, maar een echte aantrekkingskracht straalde de winkel niet (meer) uit. Hier moest verandering in komen: zichtbaarheid in het straatbeeld én een nieuwe frisse wind doorheen de hele winkel!

Van alle aparte ‘kamers’ moest 1 geheel gemaakt worden en liefst zo dat de klant zowel in het tweedehandsverhaal als de nieuwe kleding en lifestyle producten meegezogen werd. Dit hield een grondige verbouwing in: oude plafonds die allemaal op verschillende hoogtes zaten met balkjes en latjes wilden we gelijktrekken, net als de vloer die ook in de verschillende kamertjes allemaal op een ander niveau zat. Alles moest veel opener worden en in elkaar overvloeien.

Ik tekende een plan uit waar gesleuteld werd aan de niveauverschillen, we her en der een muur uitbraken om dan ook de verschillende plafondhoogtes gelijk te trekken en dit rekening houdend met de bestaande gevel waar de grootte van de bestaande ramen behouden moesten blijven.

Door alle kamers letterlijk open te trekken en de vloer in 1 materiaal te voorzien ontstond een enorm ruim gevoel. De plafonds en wanden werden bewust heel licht gehouden om de verkoopswaar beter tot hun recht te laten komen en voor de gezelligheid werden er houten accenten toegevoegd: houten latjes als wandbekleding en bekleding van de toog en houten semi transparante dividers in de vitrines om de toevallige passant een blik naar binnen te gunnen.

De toonmeubels werden voornamelijk in MDF voorzien zodat ze meegeschilderd konden worden met de muren zodat ze geen prominente plaats in beslag zouden nemen. Des te meer prominentie voor de tweedehandsmeubelen die ook verkocht worden in deze zaak.

De winkel baadt in het licht en elk kledingstuk, tweedehandsmeubel en decoratiestuk komt volledig tot zijn recht. De klant wordt meegeleid in alle verscheidenheid van deze zaak zonder het zelf te merken.