SofieVG06
Westmeerbeek

Project SVG

Bij het eerste huisbezoek leek me deze woning helemaal in orde: een oudere woning die net helemaal verbouwd werd. Maar de klant voelde het nog niet, er ontbrak iets en daarop contacteerde de vrouw des huizes Studio TaDa.

Of ik hen kon helpen hun woning wat gezelliger te maken. Naar eigen zeggen, kon ze mooi van lelijk niet onderscheiden en aan tijd ontbrak het haar al helemaal om winkels af te schuimen om het perfecte plaatje samen te stellen. Nu was alles een samenraapsel van verschillende elementen en vazen waar nooit een bloem in geraakte wegens tijdsgebrek. Studio TaDa in actie!

Via een moodboard bepaalde ik in samenspraak met de klant de algemene look & feel. Van daaruit vertrokken we om alle onderdelen stuk voor stuk aan te pakken. In de inkomhal werd een grote plant, tapijtje, een op maat gemaakt kunstwerk en een bankje met kussens en sfeerverlichting  toegevoegd. Hierdoor werd een warme welkom gecreëerd in deze statige villa.

In de woonruimte ging ik in de eerste plaats aan de slag met de verlichting om tot een ideale functionele lichtverdeling te komen. Boven de tafel werd een rail gehangen met spots en in het verlengde werkten we met diezelfde rail met pendels boven de ronde bureautafel. Verder werd in de woonkamer heel veel accessoires toegevoegd die de woning een warme uitstraling moesten geven:

  • De ronde bureautafel doet dienst als werkruimte voor de kinderen om na school hun huiswerk te maken, maar kan ook als ‘speeltafel’ gebruikt worden om een gezelschapsspel te spelen. De ronde vorm verzacht en doorbreekt het strakke van de ruimte, hier nog eens extra benadrukt door de ronde mat eronder.
  • schilderijplankjes aangevuld met decoratie, kunstwerken en hier en daar een plantje
  • een bijpassend, warm tapijt in de zithoek
  • eetkamerstoelen werden vervangen door makkelijk te onderhouden lederen stoelen met een warme cognac kleur en ook aan het keukeneiland werden in diezelfde kleur countertop stoelen geplaatst

En zo groeide de woning van een lege ruimte naar een ruimte waar het gezellig werd om te vertoeven, zo eentje waar de bewoners gelukkig van worden bij het binnenkomen na een lange dag werken. Als er dan Whatsappjes binnenkomen om te zeggen hoe verliefd ze zijn op hun eigen interieur, dan gaat ook mijn hartje sneller slaan.

“Geweldig thuiskomen zo!! Persoonlijke favoriet: bureau met ronde mat.”