Studio TaDa-Linnenboetiek-Web-45
Heist-op-den-Berg

Gezellige winkelinrichting voor de Linnenboetiek

In een winkelpand dat voorheen een speelgoedwinkel herbergde, gingen we aan de slag om de ruimte klaar te maken voor een stijlvolle, doch gezellige linnenwinkel.

Om de vaak kleurrijke producten volledig tot hun recht te laten komen, kozen we voor een eenvoudig kleurenpalet en degelijke materialen. Alle onderdelen van de inrichting werden op elkaar afgestemd om zo tot een gezellige winkelervaring te komen.

Welkom in De Linnenboetiek!

Het totaal verschillend product dan voorheen het speelgoed vroeg om een totaal andere indeling en materiaalgebruik. De eigenaars vroegen om een stijlvolle winkel waar klanten zonder drempelvrees kunnen binnenkomen. Eentje waar je elke week wel eens een kijkje komt nemen om de nieuwe collectie te bekijken zonder het er té duur te laten uitzien.

Extra uitdaging: de tijdslimiet. Van eerste kennismaking tot opening van de winkel bedroeg exact 16 weken.

De klant deed de opmetingen zelf zodat ik snel aan de slag kon om verschillende indelingen op het plan in te tekenen. Vanuit de 3 voorontwerpen vertrokken we om uit te filteren wat belangrijk was. Aannemers werden reeds gecontacteerd en ingepland om alles vlot te laten verlopen. De vloer, wanden en plafond werden aangepakt om met een mooie basis te vertrekken: witte gyproc wanden en een strak wit plafond met de bestaande technieken ingewerkt en een neutraal grijze clickvinyl over de bestaande vloer.

Om de tijdslimiet niet op de proef te stellen, werd gekozen voor een bestaand wandrekkensysteem dat aangepast kan worden naar de noden van de winkel op elk moment. De grote zwart-gouden kastenwand en  dito balie werden dan weer op maat ontworpen. Alle houten onderdelen werden op elkaar afgestemd: de legplanken van het bestaand wandrekkensysteem, de legplanken in de op maat ontworpen presentatietafels en donsdekenrek…

De inrichting werd afgewerkt met een zithoek in dezelfde themakleuren: zwart en goud en een pashokje met dezelfde kleurencombo. Ook de railverlichting en accentverlichting werd helemaal in dezelfde stijl doorgetrokken.

Een mooie ruime winkel met elementen die met de seizoenen en verandering van de collectie helemaal aangepast kan worden naar believen.

De chique, stijlvolle uitstraling wordt bekomen door de zwart-gouden kleurencombinatie in het staalwerk, verlichting en accessoires. Gezelligheid werd gecreëerd door toevoeging van zachte materialen: tapijtjes, velours zeteltjes, maar ook de combinatie met de houten details in het staalwerk.

“We zijn net in de winkel geweest om al te starten met inladen, wat een fantastisch gevoel en zo een mooi resultaat! Het is mega knap. We zijn er echt verliefd op geworden. Helemaal wat we wilden bekkomen.”

Elke en Bart van De Linnenboetiek