Studio TaDa-Schoonheidssalon Hulshout-Web-1
Hulshout

Garage wordt schoonheidssalon

De originele nagelstudio huisvestte zich in het op één na kleinste kamertje van de woning. Op zoek naar meer ruimte, kwam de kale, grote garage naar voren als kandidaat. Ik ging aan de slag om van een grote ruimte toch de intimiteit die een schoonheidssalon soms nodig heeft te creëren. De rommelige, onbenutte garage werd volledig omgetoverd naar een ruim schoonheidssalon met aandacht voor privacy en hygiëne.

We kozen voor een botanische look met een industriële vloer en een cleane touch door het gebruik van witte meubels met licht hout.

Bij het ontwerpen van deze ruimte waren er 2 belangrijke vraagstukken die opgelost dienden te worden:

  • Hoe maak je van een grote ruimte toch een gezellige ruimte waar de klant kan ontspannen en tot rust kan komen én die de nodige privacy biedt voor de behandelingen?
  • Met een beperkt budget toch een volledig onafgewerkte ruimte zonder verwarming of sanitair volledig operationeel maken.

Na de opmeting van het pand, ging ik aan de slag met een ‘lege doos’ om van ‘0’ te starten. De garagepoort bleek een extra obstakel te zijn die weggewerkt moest worden. Extra muurtjes in de ruimte konden gebruikt worden om aparte ruimtes zoals toilet en wasruimte te maken.

Op de pinterestborden die de klant al had gemaakt, werd duidelijk dat de samenhang een beetje zoek was geraakt. Aan mij om hier een stijl uit de filteren en er een mooi geheel van te maken.

Door te kiezen voor voldoende verlichting met het effect van daglicht werd dit probleem snel van de baan geschoven. Planten werden de rode draad doorheen het hele project: ze zijn gebruikt om het ophangsysteem van de garagepoort te verbergen, bamboestokken werden ‘geplant’ in grote bloembakken om een afscheiding te creëren en de ruimte op te delen, het behang werd in dezelfde stijl doorgetrokken en het groen van de planten komt terug in de aankleding van de ‘klantenbank’ met gezellige kussens. De garagepport zelf werd verdoezeld door bamboe rolgordijnen.

De bakstenen muren werden volledig in het wit gezet: sommige delen geschilderd, anderen eerst bekleed met gyproc. Ook de meubels en zelfs de pellethaard werden voorzien in het wit voor een cleane en hygiënische look. Door het gebruik van details in licht hout werd er dan weer extra warmte in het project geïnjecteerd. Door een combinatie van een op maat gemaakte bank annex verhoog voor voetenverzorging en meubels van Ikea werd er rekening gehouden met het budget van de klant. Ook de hands-on mentaliteit van de klant droeg bij tot het minimaal kostenplaatje van dit project.

Eindresultaat: een ruime en lichte praktijk met aandacht voor ontspanning en privacy!

“Ontzettend hard bedankt!, Anouk! Zonder jou was het nooit tot dit resultaat gekomen!”

Noortje Paepen