IMG_4397
Heist-op-den-berg

flexibele ontmoetingsplaats

In De Sporthal van Heist-op-den-Berg ging ik aan de slag om de VIP-ruimte in een nieuw, modern jasje te stoppen. De nieuwe aankleding zou ervoor moeten zorgen dat de ruimte optimaler benut zou worden in de toekomst. Geen lege ruimte meer met het 'refter' gevoel!

Neem je mee een kijkje?

De VIP-ruimte zoals deze ruimte genoemd werd zag er niet echt ‘VIP’ uit: oude reftertafels met dito stoelen op een betonnen vloer en met betonnen muren maakten van de ruimte een onaantrekkelijk plekje in De Sporthal. In de vernieuwde VIP ruimte zou er een plek moeten komen om te co-werken, wachtende ouders te laten vertoeven en sporters van scholen hun boterhammetjes te laten eten. Het moest een uitnodigende plek worden die beweging ook niet uit het oog verliest.

Uitdagende opdracht… Maar laat dat nu net iets zijn waar ik van hou! Ik mat de ruimte op, we kozen kleuren om een samenhang te vinden en enkele weken later trok ik gewapend met 3 voorontwerpen naar de verantwoordelijke. Samen bestudeerden we de voorontwerpen om met alle voor- en nadelen rekening te kunnen houden voor een definitief ontwerp. Snel stond dit op punt en kon ik écht aan de slag met kunstplanten en meubels uitzoeken, net als de zitballen en een heuse muv-mat. Wat dat is? Ik stel voor om het eens te gaan uittesten!

Het was ook mijn debuut om kunstplanten helemaal op te maken in een zelfontworpen en op maat gemaakte plantenbak! De ruimte werd helemaal gestyled zodat bezoekers konden genieten van deze extra ruimte in De Sporthal.

‘De VIP ruimte’ werd omgedoopt tot ‘Den Time-Out’!

Een mix van werken, ontspannen en wachten in een moderne en warme omgeving is wat hier het eindresultaat werd! Of je nu rustig een praatje wil maken met z’n tweeën of in groep, al zittend wil werken aan de bartafel met uitzicht op Heist-city, gewoon even op een bankje wil wachten, staand wil werken of op een zitbal wil werken, eventjes heerlijk relaxen in de fauteuil… op een beperkte ruimte is alles aanwezig zonder te overweldigend over te komen. De planten zorgen voor de scheiding tussen verschillende functies én voor een heerlijk mediterraans sfeertje. Deze ruimte zal zeker niet onbenut blijven in de toekomst!