IMG_1996
Hulshout

tijdloos dakappartement

Voor deze klanten was het vooral belangrijk om mee keuzes te maken en alles op elkaar af te stemmen. De klant hield van een sober kleurenpalet met neutrale tonen die een strakke uitstraling geven om zo tot een tijdloos geheel te komen. Ook de indeling van het heel wat kleinere appartement dan het grote huis waar ze vandaan kwamen, was een hele uitdaging. Veel spullen op een kleine ruimte weggeborgen krijgen, vraagt om een uitgedacht plan!

We vertrokken van een moodboard om zo de kleuren te bepalen. Maar ook meubels en indeling kwamen al snel aan bod om een zo praktisch mogelijk appartement te verkrijgen met toch nog veel opbergruimte waar mogelijk. Omdat de klant er al snel bij was (reeds in de ruwbouwfase) konden we nog enkele wijzigingen doorvoeren die een grote impact hadden op de nuttige ruimte. Zo werd er tussen de grootste en kleinste slaapkamer een muur weggelaten om een doorloopdressing te kunnen plaatsen zonder een kamer te verliezen. Ook werd er een beetje geschoven met deuropeningen om alles uit de beschikbare ruimte te halen. In de inkomhal werd dan weer gewerkt met een inbouwkast waar ook de deur voor de wasplaats ingewerkt zou worden.

Ondanks het niet al te grote appartement, verkregen we een ruim gevoel door alle ruimtes optimaal in te delen en soms ook verder te denken dan enkel in de ruimte zelf. Door het neutrale kleurgebruik ontstonden lichte ruimtes die groots aanvoelen. Voor het hele appartement werd gekozen voor een keramische parket: de warmte van parket gecombineerd met het onderhoudsgemak van een vloertegel. Hiermee doorbraken we het kille kleurenpalet.