Studio TaDa-Interieur Geel-Web-2
Geel

Een open keuken en lichtrijke woonkamer

Van een typische jaren '80 latjesplafond met rolluiken met rollinten en een zware natuurstenen vloer naar een open en lichtrijke benedenverdieping met alle moderne gemakken. In deze woning vertrokken we van de vernieuwing van de keuken, maar uiteindelijk pakten we de volledige benedenverdieping onder handen... en wat een resultaat! De jaren '80 zijn nergens meer terug te vinden, zelfs de afzelia raamkaders werden mee aangepakt.

Kom binnen in deze woonkamer met open leefkeuken!

De eigenaars contacteerden me om eens even mee het plan van de keuken te bekijken alvorens ze hun bestelling plaatsten bij een grote keukenfabrikant. En of ik nog enkele tips kon geven voor het nieuw samengesteld gezin om een iets praktischere inrichting te voorzien met voldoende bergruimte.

Na het eerste gesprek werd al duidelijk dat ze meer wilden dan de standaard aanpassing van de keuken die werd voorgesteld, als ze echt konden kiezen, zouden ze die muur tussen keuken en eethoek eruit halen.

Dan doen we dat toch gewoon?!

Een volledig nieuw keukenplan werd getekend waarin openheid centraal stond. Dé muur werd bestudeerd door mezelf, de aannemer én de ingenieur en werd door de sloophamer neergehaald: een grote stalen poutrel kwam in de plaats. Het latjesplafond werd niet geschilderd, maar verwijderd en maakte plaats voor een strak gyproc plafond en als we dan toch bezig waren, ging ook de zware vloer voor de bijl en kozen we voor een lichter exemplaar.

Ramen werden voorzien van elektrische rolluiken, de raamkaders werden in het zwart geverfd, net als de kaders van de bestaande glazen deur van inkom naar woonkamer.

De verlichting werd helemaal herbekeken en aangepast. Een combinatie van hanglampen, ingebouwde spots en opbouwspots en een plafond rail ledlamp in de keuken: modern én functioneel.

Een intense verbouwing werd het, maar wel een zeer complete en eentje waar aan alles gedacht werd.

Alles werd op elkaar afgestemd: de rolkasten, het systeem voor de schuifdeur naar de berging en de dampkapluifel kregen allemaal dezelfde hoogte waardoor er een horizontale lijn doorheen de woning loopt. Hierdoor werd rust en eenheid in de hele benedenverdieping gecreëerd.

De bestaande grote lichtpartijen werden extra uitgespeeld door met een wit strak plafond en witte muren te werken. De zwarte raamkaders en verlichtingsarmaturen geven een extra cachet aan de woning door een dieptewerking in het kleurenpalet.

Een zalige ruimte om in te vertoeven, zelfs op donkere winterdagen.

“De laatste loodjes van deze intense verbouwing, maar het resultaat gaat er zijn! Bedankt voor alles, Anouk!”

S.C.